TASSEN & PORTEMONNEES

TASSEN & PORTEMONNEES

Fair Trade Original:
Autobinnenband
Deze stoere (boodschappen)tas is gemaakt van de binnenbanden van auto´s. De tas is oersterk en oogt robuust. Fair Trade Original staat voor eerlijke handelsvoorwaarden. Voor de mensen die deze tassen produceren betekent dit werkgelegenheid, inkomen en een beter bestaan.
Prijs: 18,50 euro.
Tuttibrutti:
Leer
Tuttibrutti staat voor praktisch, oersterk en handgemaakt, dé drie kenmerken van deze prachtig leren tassen. De tassen kunnen op twee manieren gedragen worden (korte en lange hengels) en met een rits gesloten worden. Het leer wordt verkregen van in vrijheid levende dieren en de productie van de tassen vindt plaats in Nederland op een ecologisch bewuste manier. Natuurlijk! verkoopt de tassen in verschillende kleuren en modellen.
Prijs: vanaf 119,00 euro.
Tahoua Import:
Ecoleer
Het model van deze tassen doet denken aan een enveloppe. De tassen sluiten met een dubbele magneet en hebben meerdere binnenvakken, waaronder een binnenvak met een rits. Tahoua Import importeert deze tassen volgens de fair trade criteria van kleine leerbewerkingscoöperatues in Niger, Burkina Faso en Mali. Het leer is gelooid op natuurlijke wijze met Acacia- of Tamarinde zaden. Natuurlijk! verkoopt de tassen met een blauwe of rode binnenzijde.
Prijs: 85,00 euro.
Shakaloha:
Hennep
Shakaloha staat voor het uitdragen van een
positieve levensstijl. Shaka (een Hawaiiaanse groet) en aloha (liefhebben in de vorm van het delen van levensplezier) vormen de kern. Het draait bij dit label om de promotie van liefde, positiviteit, aardigheid en een vreedzame wereld. De tassen worden met de hand gemaakt.
Prijs: vanaf 44,95 euro.
Fair Trade Original:
Palmhout
Deze tassen (ook te gebruiken als manden) worden gemaakt van palmhout. De tassen zijn opgebouwd uit dunne aan elkaar geregen latjes met behulp van vissersdraad. Vietnamese houtbewerkers verdienen hiermee op een eerlijke manier hun geld. Ontwerp van Piet Hein Eek. Natuurlijk! verkoopt het model in twee maten.
Prijs: vanaf 19,95 euro.
Tas met een Boodschap:
PVC-banners
De tassen worden gemaakt van gerecycled materiaal (oude PVC-banners) en ontworpen door Ellen Willink. De banners komen van verschillende bedrijven uit Nederland. Omdat de banners altijd verschillend zijn, is elke tas uniek. Alle tassen worden duurzaam geproduceerd in Nederland, in eigen atelier of in sociale werkplaatsen. Zo draag je met deze tas verschillende boodschappen mee. Natuurlijk! verkoopt verschillende modellen tassen met verschillende designs.
Prijs: vanaf 29,95 euro.
Elvis & Kresse:
Brandweerslang
De wereld verlossen van afval is de missie van dit label. Afgedankte brandweerslangen kunnen niet worden afgebroken of verbrand, waardoor ze op een grote afvalberg terecht komen. De brandweerslangen krijgen nu echter een nieuw leven in de vorm van verschillende modellen tassen. Natuurlijk! verkoopt ook portemonnees, telefoonhoesjes en riemen.
Prijs: vanaf 36,00 euro.
MYOMY:
Leer
Werkgelegenheid in de laagste kasten in India wordt gecreëerd door dit Nederlandse bedrijf, dat opleidingen en vaste banen aanbiedt. Indiase producenten leven hierdoor onder betere omstandigheden. De tassen en portemonnees worden gemaakt van 100% ecologisch gelooid leer. Natuurlijk! verkoopt drie lijnen: verschillende modellen van MyPaperBag, Patch8 en My Saddle Bag.
Prijs: vanaf 29,00 euro.
MARA blu:
Leer & Vacht
MARA blu is een ecolabel met tassen van Zuid-Amerikaanse koeienhuid. De huiden worden uitsluitend verkregen door koeien die aan een natuurlijke dood gestorven zijn en vrij op de savannes leven. Er zijn talloze modellen en kleuren beschikbaar.
Prijs: vanaf 22,00 euro.
La-Data:
Lipjes van blikjes
Treklipjes van blikjes worden gebruikt voor het maken van deze tassen door middel van traditionele haakwerktechnieken. De vrouwen van de Braziliaanse coöperaties waar de tassen gemaakt worden, stellen zelf de prijzen voor hun producten vast. Met hun inkomen vergroten deze vrouwen hun kans op een beter leven. Natuurlijk! verkoopt ook portemonnees en riemen van de treklipjes.
Prijs: vanaf 28,50 euro.
AuraQue:
Leer
De Engelse designer Laura Queening creëert tassen en portemonnees die met de hand worden gemaakt in Nepal. Daarbij maakt zij zoveel mogelijk gebruik van lokaal beschikbare materialen, zoals buffelleer, bananendraad, handgeweven katoen en handgemaakte messing sluitingen. In de Nepalese fabrieken werken mensen met een handicap die met hun inkomen zichzelf en hun gezinnen kunnen onderhouden.
Prijs: vanaf 22,95 euro.
Zebra Trends:
Vilt
De oersterke Zebra tassen worden door dit Nederlandse label gemaakt van gerecycled vilt. De tassen zijn in verschillende maten en kleuren beschikbaar. Reduced, recycled en renewed!
Prijs: vanaf 27,50 euro.
Healty Back Bag:
Hennep
De rugzakken van dit label zijn speciaal ontworpen om de rug zo min mogelijk te belasten doordat het gewicht over de gehele rug wordt verdeeld. Door het natuurlijke materiaalgebruik, kleur en pasvorm hebben de rugzakken een mooie en klassieke uitstraling gekregen. De rugzakken zijn voor zowel mannen als vrouwen beschikbaar.
Prijs: vanaf 85,00 euro.
SAAM-bag:
Supermarkttas
Met de aankoop van deze tas steunt u een werkgelegenheidsproject in Zuid-Afrika. Zuid-Afrikaanse vrouwen uit het stadje Vredenburg krijgen oersterke binnentassen van supermarktketen Woolworth cadeau, zodat zij deze tassen zelf voor een eerlijke prijs kunnen verkopen nadat zij de tassen persoonlijk hebben ‘opgepimpt’. De tassen zijn in vele verschillende kleuren en met verschillende versiersels beschikbaar en worden exclusief bij Natuurlijk! verkocht.
Prijs: 24,50 euro.
Maii:
Leer
Jaan (Venktesh) Sharma is de drijvende kracht achter het bedrijf dat hij samen met zijn broers Banti, Manish en Johnny, runt. Zij maken de rijk gekleurde tassen en portemonnees van gerecycled leer en reststukken leer in India.
Prijs: vanaf 25,00 euro.