SIERADEN

SIERADEN


A Beautiful Story:
Armbanden (+notitieboekje)
Een armband samen met een notitieboekje in een speciaal thema, dat zijn de storybooks. De armbanden worden handgemaakt in Nepal, bestaan uit edelstenen en koper en zijn op maat af te stellen. De notitieboekjes worden gemaakt van gerecycled papier en zijn bedrukt met een zijden print. Voorbeelden van thema’s: Smile – Happy – Hope – Little Magic – Dreamcatcher – Simply Pure. Het dragen van de armband zal je eraan herinneren om je gedachten en inspiraties op te schrijven.
Prijs: 14,95 euro.

Flip Flop:
Armbanden en kettingen
Vrouwen in Mali smelten oude teenslippers om en maken hier vrolijk gekleurde armbandjes en kettingen van. Met de opbrengsten van de verkoop verbeteren zij hun huisvesting en kunnen zij hun kinderen naar school laten gaan. Zowel de armbandjes als de kettingen zijn in vele verschillende kleuren beschikbaar, die ook goed met elkaar te combineren zijn.
Prijs: vanaf 1,00 euro.
Chic le Freak:
Armbanden
De armbanden worden door twee Nederlandse vrouwen met de hand gemaakt in hun eigen atelier. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals leer en keramiek. Aangezien de armbanden op maat te stellen zijn en in verschillende vormen en kleuren beschikbaar zijn, zit er voor zowel volwassenen als kinderen altijd een goede keuze bij.
Prijs: vanaf 12,50 euro
Kazuri:
Oorbellen, armbanden en kettingen
Van de sieradencollectie van Kazuri worden bij Natuurlijk! oorbellen, armbanden en kettingen verkocht. Alle sieraden zijn handgemaakt en handbeschilderd in Kenia. De kralen worden gemaakt van klei uit het gebied rondom Mount Kenya. Er zijn meer dan 350 vrouwen in dienst bij Kazuri. Doordat zij een eerlijke prijs voor hun arbeid ontvangen, kunnen zij zichzelf en hun gezinnen een beter leven bieden.
Prijs: vanaf 13,20 euro
Artisan Life:
Ringen, armbanden en kettingen
Artisan Life heeft als missie om de Colombiaanse bevolking vooruit te helpen waarbij duurzaamheid centraal staat. Natuurlijk! verkoopt ringen,
armbanden en kettingen van zogenaamd ‘natuurlijk ivoor’. Door het drogingsproces van de Tagua-noot worden de kralen zo hard als ivoor en daarmee zijn de kralen uitermate geschikt voor de sieraden. Bovendien is de Tagua-noot, die groeit aan palmbomen in de tropische regio’s van Zuid-Amerika, een diervriendelijke vervanging voor dierlijk ivoor.
Prijs: vanaf 12,95 euro.
Culture Mix:
Oorbellen, ringen en kettingen
De handgemaakte, ultralichte, nikkelvrije sieraden zijn kenmerkend voor Culture Mix. Oorbellen, ringen en kettingen zijn in verschillende vormen en kleuren beschikbaar. Alle sieraden die verkocht worden bij Natuurlijk! zijn gemaakt van schelpen die op de Filipijnen gevonden worden. Culture Mix heeft daar een eigen fabriek waar de lokale arbeiders onder veilige omstandigheden kunnen werken en een eerlijk inkomen ontvangen.
Prijs: vanaf 5,50 euro.
Sieraden4Life:
Kettingen en armbanden
Natuurlijk! verkoopt kettingen en armbanden van dit merk, dat een initiatief en werkgelegenheidsproject is van Stichting4Life. Met de aankoop van de sieraden steun je vrouwen en kinderen in de grootste sloppenwijk van Afrika, namelijk Kibera in Nairobi, Kenia. Door het produceren en verkopen van sieraden, verdienen de moeders een eerlijk salaris en kunnen scholingsprojecten worden gefinancierd. En daarnaast zijn de sieraden een prachtig cadeau aan jezelf of een ander. Met de aankoop van dit sieraad maak je dus niet alleen jezelf, maar ook de wereld een stukje mooier.
Prijs: vanaf 9,95 euro.
PicoBella:
Kettingen
Irma de Jong maakt in haar atelier PicoBella halssieraden van verschillende materialen. Natuurlijk! verkoopt kettingen gemaakt van de binnenband van een fiets. Dit (hergebruikte) materiaal is mooi van kleur en glans en is bovendien licht van gewicht. Daarnaast worden ook kettingen gemaakt van gepunnikt papier. Deze sieraden zijn tevens erg licht van gewicht en in verschillende kleuren beschikbaar.
Prijs: vanaf 28,00 euro.